Skip to content

Jelöltek választási szórólapjai, ígéretei – polgármesteri kiigazítás

Tisztelt polgártársak,

engedjék meg, hogy a község vezetősége nevében kiigazítsam a múlt hétvégén Kristian Ladislav és Szabó Ottó urak választási szórólapján feltüntetett „Disznófarm tényleges leállítása”, valamint a sport és rekreációs lehetőségek fejlesztéssel kapcsolatos ígéreteiket.
Az albári székhelyű Agrokon társaság által kezdeményezett sertésistállók rekonstrukciója a volt mezőgazdasági szövetkezet telepén nem valósult meg és jövőben sem fog megvalósulni, mivel a beadvány már 2015-ben lezáródott és megoldódott. A kérvény a helyi építészeti hivatal jogerős határozatával véglegesen el lett utasítva.
A jóváhagyott távlati falurendezési tervek alapján a fentiekben említett valamikori mezőgazdasági szövetkezett által használt telepen a jövőben csakis családi lakóházak lesznek engedélyeztetve. A falurendezési terv minden lakos, minden képviselő és polgármester jelölt, mint Kristian Ladislav és Szabó Ottó urak számára is a falu honlapján hozzáférhetőek, már 2016-tól.
Pódafa nem volt érintett a Dron lndustries társaság által Ollétejedben üzemeltetett vállalkozás jóváhagyásában, engedélyeztetésében, üzemeltetésében és felügyelésében. Ez Ollétejed és Dunaszerdahely város hatásköre.
A pódafai sport és rekreációs lehetőségek fejlesztése érdekében, bátorítanám Szabó Ottót, hogy a számára 2008-ban kiadott érvényes területrendezési határozat alapján, valósítsa meg saját beadványát a “10 családi ház és rekreációs sportközpont” kiépítésére (étterem, nyaralók, teniszpálya, labdarúgópálya, tavacska, stb.) falunk Lidér-Tejed részén. A falu vezetősége a tervezett sport és rekreációs központ építéséhez sok sikert kíván, és biztosítja a támogatását is.

A fenti tények alátámasztása érdekében, mellékelem a falu építkezési hivatala által az ügyrendezésben kiadott határozatokat és dokumentumokat:

  1. Rozhodnutie o zastavení rekonštrukcie farmy ošípaných (Agrokon-Dolný bar)
  2. Rozhodnutie o “10 rodinných domov s technickou vybavenosťou a rekreačno-športový areál — Povoda” (Szabó Ottó)
  3. Situácia o umiestnení stavby — Szabó Ottó
  4. Értesítés letöltése PDF formátumban

Köszönöm!
Pódafán, 2018. Nov. 6.
Csóka Sándor, Pódafa község polgármestere